Info

her finder du vigtige informationer omkring Lillebælt Halvmarathon

pic_0012

info-foto

Løbets navn: Lillebælt Halvmarathon
Startsted: Havnegade ved Kulturøen.
Dato: Lørdag 9. Maj – 2015
Tidspunkt: Kl. 14.00
Max deltager antal: 11.000
Pris: 395,- kr.

Det får du bla. for dit startgebyr:

– Alle deltagere får en lækker funktionel løbe t-shirt, der ud over….

– Trækker vi i forbindelse med tilmeldingen lod om i alt 3000 par korte tights med logo for Lillebælt Halvmarathon. De udtrækkes blandt alle, der er tilmeldt inden søndag 6.okt kl.12. Værdi for t-shirts og tights 495 kr.

– og selvfølgelig alt det andet vi altid har med, chip-tidtagning, navn på startnummeret, sms service af din tid, forplejning efter mål, taskeopbevaring, sportsmesse, trafikfri rute, videodiplom, fartholdere osv.

Ruten er opmålt af DAF (Dansk Atletik Forbund) og dermed godkendt til at sætte rekorder på.


Regler

Lillebælt Halvmarathon er organiseret af klubben “Lillebælt I Løb” efter IAAF´s regler. Deltagere skal bære det officielle startnummer for Lillebælt Halvmarathon. Alle, der er korrekt tilmeldt, har tre timer til at gennemføre løbet. Max-tiden angives ved to cykelryttere.

Det er ikke tilladt at have cyklende ledsagelse på ruten; dette kan medføre diskvalifikation.
Der skal løbes efter færdselsreglerne, og eventuelle anvisninger fra officials skal overholdes. Tilmelding kan ske online (se andet sted på sitet). Hvis en deltager bliver forhindret i at deltage, er der ikke krav på tilbagebetaling – ej heller i tilfælde af force majeure.

Startnummeret skal bæres synligt på brystet og må ikke ændres, så som at sponsornavnene bliver ukendelige, f.eks. foldet, bøjet eller klippet.

Minimums alder på halvmarathon 14 år.

Ved online tilmelding bekræfter alle, at de deltager på eget ansvar. Arrangøren påtager sig ikke noget ansvar. Ligeledes bekræfter deltagerne, at de er indforstået med at løbsfotos, filmoptagelser, interview, reklamer o.lign., hvori de optræder, frit kan benyttes. Skulle du blive forhindret i at deltage eller i tilfælde af aflysning af løbet pga. force majeure, har deltagerne ikke krav på tilbagebetaling af tilmeldingsgebyret. Endelig er deltagerne her gjort bekendt med, at de kan blive diskvalificeret, hvis det officielle startnummer ændres.


Nummerudlevering og tøj

Startnumre, chip og løbetøj vil blive udlevet samlet.

Udleveringen sker i Fredericia Idrætscenter – Vestre Ringvej 100, Fa. Hal 5
Torsdag 7. maj. ml. kl. 12.00 – 18.00

Udleveringen sker i Middelfart – i P-huset på havnen, – til højre for Kulturøen.
Lørdag 9. maj –på løbsdagen- ml. kl. 9.30 – 13.30

Husk at kende dit startnummer.
Startnummeret udsendes på sms og e-mail sidst i april, og kommer selvfølgelig også på deltagerlisten.

Yderlig information om udlevering og navneændring: se FAQ


Omklædning

Der er omklædning og bad to steder i forbindelse med løbet.
Mest hensigtsmæssig, for de der kommer i bil, er Lillebæltshallerne – Færøvej 74-76 – 5500 Middelfart.
Inde i byen er der omklædning og bad på Vestre Skole, Søndergade 41, 5500 Middelfart.
Taskeopbevaring på dagen
Der vil være mulighed for taskeopbevaring under løbet. Den findes samme sted som nummerudleveringen i P-huset- i umiddelbar nærhed af startstedet.


Væske

Der vil være seks væskedepoter rundt på ruten samt et væskedepot i mål.
Depoterne er placeret ved følgende kilometer: 5 – 9 – 13,2 – 16,5 – 17,8 – 19,8. Depoterne vil blive adviseret 200 meter før. Ved hvert depot er der servering i begge sider af vejen, noter at bordene står forskudt for hinanden. I begge sider er opsætningen den samme: første del er energidrik, sidste del er Aquador Kildevand– begge dele tydeligt markeret.


Tidtagning & Resultater

Tidtagning foregår med chip, sportstiming.dk står for tidtagningen. Resultaterne fra løbet vil være online tilgængelige fra sportstimings hjemmeside. Chip`en er engangschip. Der vil være en bruttotid = fra startskuddet – til du løber i mål -og en nettotid = fra du passerer startstregen – til du løber i mål.


Toiletter

Der vil være opsat toiletter adskillige steder på ruten og i målområdet. Se ved hvilke km-angivelser under FAQ


Fartholdere

Når klokken bliver 13.20, og starten på Lillebælt Halvmarathon nærmer sig, er det tid til at finde sit startsted. Alle starter på samme tid kl. 14.00. Det er selvfølgelig ikke ligegyldigt, hvor du stiller dig i feltet. Vi ønsker, at alle skal få det bedst mulige løb, derfor er der opsat skilte ned langs med startområdet, hvorpå vi har skrevet de forventede sluttider. Vi opfordrer alle til at rette sig efter de henvisninger.
Fartholderne vil stå ud for det skilt, der svarer til dem. De vil have en stor ballon svævende over hovedet med den forventede tid. De er lette at se og følges med. Der er fartholdere for 5. min. fra tiden 1.30 til 2.15. Tidtagningen, der foregår med chip, vil give alle deltagere en brutto- og en nettotid, så der er ingen grund til at stille sig længere frem i feltet, end forventet sluttid viser.

Bruttotid = fra startskuddet – til du løber i mål.
Nettotid = fra du passerer startstregen – til du løber i mål.

MAX- tid for ruten rundt – 3 timer: Der er max. tid på tre timer. Tre-timers-grænsen vil blive synliggjort af to cykelryttere samt en opsamlingsbus. Skal du bruge længere tid, så er det dit ansvar at følge de almindelige færdselsregler. Vi påpeger, at deltagere med tempo til tre timer, ikke vil behøve at føle sig presset.


Ruten

Ruten starter hen langs med havnefronten i Middelfart. Derfra løbes op i byen og ud gennem Kongebroskoven til Den gamle Lillebæltsbro, der passeres første gang efter tre km. På Jyllandssiden løbes en kort sløjfe i Snoghøj, hvorefter ruten går ind under den gamle Lillebæltsbro. Herfra går turen videre til Erritsø. I Erritsø løbes der på strandvejen, hvor der drejes til højre ned ad Kystvejen. Kystvejen tager løberne tilbage mod broen, inden da laves en kort sløjfe på Vesterballevej, hvorefter ruten går retur over den gamle Lillebæltsbro. Tilbage på Fyn løber man langs med skoven ud omkring Hindsgavl slot. Tilbage i Middelfart løbes ad hyggelige gader ned forbi gågaden og torvet i byens centrum og videre ned på Havnegade, hvor løbet afsluttes samme sted, som det blev startet. Det er en afvekslende og meget smuk rute. Se et kort videoklip med gennemgang af ruten her.


Præmier:

Der er præmier til de 6 første herrer og 6 første damer.

Præmierne bliver givet til danske løbere eller de løbere, der er inviteret af Lillebælt Halvmarathon til at deltage.
Præmieceremoni finder sted lige efter top 6 af kvinder er kommet i mål. Overrækkelsen foregår på scenen lige ved målstregen.
Præmieoverrækkelse for DM deltagere inddelt efter aldersgrupper og hold, foregår på en nærliggende scene på Kulturøen løbende under arrangementet.


Rejsende til Middelfart

Vores erfaring fra 2014 er klar – kør hjemmefra i GOD TID.

Med tog: Ankomst med tog til Middelfart station: Gå mod city og havnen ad Jernbanegade, kryds Algade og gå ned ad den lille gyde til Havnegade mod Kulturøen. – I alt ca. 400 m.

Med bil:

Fra Fyn: Alle, der kommer fra Odense, opfordres til at dreje af ved afkørsel 57 ved Nr. Åby. Derfra er der skiltning til p-pladserne.

Fra Jylland: Alle, der kommer fra Jylland, skal køre af ved afkørsel 58 ved Lillebæltsbroen. Følg skiltene til p-pladserne.

Parkering: Der er parkering på den store plads på Mandal Alle – Fynsvej – 5500 Middelfart. Der er også parkering ved Lillebæltshallerne – Færøvej 74-76 – 5500 Middelfart. En detaljeret plan vil senere blive angivet.
Busparkering:
Se nærmere under FAQ.
Shuttlebus: I tidsrummet fra kl. 10.30 til 13.00 vil der køre shuttle-busser fra angivet p-plads til startområdet. Der vil være shuttle-busser retur fra kl. 16.30 til 18.30 fra målområdet til p-pladsen.
Messe
Sportsmesse torsdag den 7. maj og lørdag den 9. maj.


Børneløb

Se under Junior-race. Tryk her for at komme til Lillebælt Junior-race.

Tilbage til Forsiden