Info

her finder du vigtige informationer omkring Lillebælt Halvmarathon

info-foto

Løbets navn: Lillebælt Halvmarathon
Startsted: Teglgårdsparken, Middelfart.
Dato: Lørdag den 6. Maj – 2017
Tidspunkt: Kl. 14.00
Max deltager antal: 11.000
Pris: 425,- kr.

Det får du bla. for dit startgebyr:

NYHED! Alle som gennemfører Lillebælt Halvmarathon 2017, vil efter de er kommet i mål modtage den officielle Lillebælt Halvmarathon 10 års jubilæumsmedalje.

– Alle deltagere får en lækker funktionel løbe T-shirt. (Værdi 275,- kr.)

– Og selvfølgelig alt det andet vi altid har med; chip-tidtagning, navn på startnummeret, sms service af din tid, forplejning efter mål, taskeopbevaring, sportsmesse, trafikfri rute, videodiplom på mellemtider og i mål, fartholdere osv.

– Live streaming af hele løbet på 4 storskærme i start/målområdet, på nettet og via vores app. Det giver tilskuerne optimale muligheder for at følge venner/familie i løbet, og måske være heldig at få et glimt af dem ude fra ruten.

Ruten er opmålt af DAF (Dansk Atletik Forbund) og dermed godkendt til at sætte rekorder på.


Regler:

Lillebælt Halvmarathon er organiseret af klubben “Lillebælt I Løb” efter IAAF´s regler. Deltagere skal bære det officielle startnummer for Lillebælt Halvmarathon. Alle, der er korrekt tilmeldt, har tre timer til at gennemføre løbet. Max-tiden angives ved to cykelryttere.

Det er ikke tilladt at have cyklende ledsagelse på ruten; dette kan medføre diskvalifikation.
Der skal løbes efter færdselsreglerne, og eventuelle anvisninger fra officials skal overholdes. Tilmelding kan ske online (se andet sted på sitet). Hvis en deltager bliver forhindret i at deltage, er der ikke krav på tilbagebetaling – ej heller i tilfælde af force majeure.

Startnummeret skal bæres synligt på brystet og må ikke ændres, så som at sponsornavnene bliver ukendelige, f.eks. foldet, bøjet eller klippet.

Minimums alderen ved Lillebælt Halvmarathon er 14 år.

Ved online tilmelding bekræfter alle, at de deltager på eget ansvar. Arrangøren påtager sig ikke noget ansvar. Ligeledes bekræfter deltagerne, at de er indforstået med at løbsfotos, filmoptagelser, interview, reklamer o.lign., hvori de optræder, frit kan benyttes. Skulle du blive forhindret i at deltage eller i tilfælde af aflysning af løbet pga. force majeure, har deltagerne ikke krav på tilbagebetaling af tilmeldingsgebyret. Endelig er deltagerne her gjort bekendt med, at de kan blive diskvalificeret, hvis det officielle startnummer ændres.


Nummerudlevering og tøj:

Startnumre, chip og løbetøj vil blive udlevet samlet.

Udleveringen sker i Fredericia Idrætscenter – Vestre Ringvej 100, Fa. Hal 1
Torsdag den 4. maj ml. kl. 12:00 – 18:00

Udleveringen sker i Middelfart ved nummerudleveringsteltet, i løbsområdet i Teglgårdsparken.
Lørdag den 6. maj – på løbsdagen – ml. kl. 9:30 – 13:30

Husk at kende dit startnummer.
Startnummeret udsendes på sms og e-mail først i maj, og kommer selvfølgelig også på deltagerlisten.

Yderlig information om udlevering og navneændring: FAQ


Omklædning og bad:

Der vil være mulighed for omklædning og bad i Lillebæltshallerne. Vi har i alle årene benyttet Vestre Skole til bad og omklædning, men dette kan desværre ikke lade sig gøre i år, da der er stillet op til eksamen. Vi henviser derfor til Lillebæltshallerne.
I start- og målområdet er der ”primitiv omklædning”, dog uden bad.
Der vil også være dem som kommer med bus, være omklædning og bad på Middelfart Gymnasium, Østre Hougvej 97, 5500 Middelfart. Skriv til info@lillebaelthalvmarathon.dk for mere information.
Taskeopbevaring på dagen:
For enden af dit startnummer sidder en ”bagageslip”. Når du aflevere din taske, klipser vi din bagageslip fast på din taske. Du er nu klar til at aflevere din taske, i den rigtige bås.
Når du henter din taske, skal du vise dit startnummer og det skal passe sammen med din bagageslip.


Væske:

Der vil være 5 væskedepoter rundt på ruten samt et væskedepot i mål.
Depoterne er placeret ved følgende kilometer: 5,2 – 9,5 – 13,8 – 16,0 – 18,5 – og selvfølgelig i mål. Depoterne vil blive adviseret 200 meter før. Ved hvert depot er der servering i begge sider af vejen, noter at bordene står forskudt for hinanden. I begge sider er opsætningen den samme: første del er energidrik, sidste del er Aquador Kildevand– begge dele tydeligt markeret.


Tidtagning & Resultater:

Tidtagning foregår med chip, sportstiming.dk står for tidtagningen. Resultaterne fra løbet vil være online tilgængelige fra sportstimings hjemmeside. Chip`en er engangschip. Der vil være en bruttotid = fra startskuddet – til du løber i mål -og en nettotid = fra du passerer startstregen – til du løber i mål.


Toiletter:

Der vil være opsat toiletter adskillige steder på ruten og i målområdet. Se ved hvilke km-angivelser under FAQ.


Fartholdere:

Når klokken bliver 13.20, og starten på Lillebælt Halvmarathon nærmer sig, er det tid til at finde sit startsted. Alle starter på samme tid kl. 14.00. Det er selvfølgelig ikke ligegyldigt, hvor du stiller dig i feltet. Vi ønsker, at alle skal få det bedst mulige løb, derfor er der opsat skilte ned langs med startområdet, hvorpå vi har skrevet de forventede sluttider. Vi opfordrer alle til at rette sig efter de henvisninger.
Fartholderne vil stå ud for det skilt, der svarer til dem. De vil have en stor ballon svævende over hovedet med den forventede tid. De er lette at se og følges med. Der er fartholdere til følgende grupper: 1.30, 1.35, 1.40, 1.45, 1.50, 1.55, 2.00, 2.05, 2.10 og 2.15. Tidtagningen, der foregår med chip, vil give alle deltagere en brutto- og en nettotid, så der er ingen grund til at stille sig længere frem i feltet, end forventet sluttid viser.

Bruttotid = fra startskuddet – til du løber i mål.
Nettotid = fra du passerer startstregen – til du løber i mål.

MAX- tid for ruten rundt – 3 timer: Der er max. tid på tre timer. Tre-timers-grænsen vil blive synliggjort af to cykelryttere samt en opsamlingsbus. Skal du bruge længere tid, så er det dit ansvar at følge de almindelige færdselsregler. Vi påpeger, at deltagere med tempo til tre timer, ikke vil behøve at føle sig presset.


Ruten:

Starten går fra Teglgårdsparken i Middelfart. Derfra løbes over Brovejen, ned gennem byen og ud gennem Kongebroskoven til Den gamle Lillebæltsbro, der passeres første gang lige efter 3 km. På Jyllandssiden løbes en kort sløjfe i Snoghøj, hvorefter ruten går ind under Den gamle Lillebæltsbro. Herfra går turen videre til Erritsø. I Erritsø løbes der på Strandvejen, hvor der drejes til højre ned ad Kystvejen. Kystvejen tager løberne tilbage mod broen, inden da laves en kort sløjfe på Vesterballevej, hvorefter ruten går retur over Den gamle Lillebæltsbro. Tilbage på Fyn løbes der langs med skoven i Dyrehaven ud omkring Hindsgavl slot. Ved “Ishuset” drejes der ned ad Brovejen, forbi vandtårnet og ind i Teglgårdsparken.

Det er en afvekslende og meget smuk rute.


Præmier:

Der er præmier til de 6 første herrer og 6 første damer.

Præmierne bliver givet til danske løbere eller de løbere, der er inviteret af Lillebælt Halvmarathon til at deltage.
Præmieceremoni finder sted lige efter top 6 af kvinder er kommet i mål. Overrækkelsen foregår på scenen lige ved målstregen.


Rejsende til Middelfart:

Vores erfaring fra 2016 er klar – kør hjemmefra i GOD TID!

Med tog:
Ankomst med tog til Middelfart station: Gå direkte fra perronen og ned ad trappen gennem tunnelen, under jernbanen og drej til venstre ud mod Brovejen. Drej herefter til højre på Brovejen, og gå frem til lyskrydset ved politistationen. Gå over Brovejen, og direkte ind i Teglgårdsparken.

Med bil:
Fra Fyn: Alle, der kommer fra Odense, opfordres til at dreje af ved afkørsel 57 ved Nr. Åby. Derfra er der skiltning til p-pladserne.

Fra Jylland: Alle, der kommer fra Jylland, skal køre af ved afkørsel 58b ved Lillebæltsbroen. Følg skiltene til p-pladserne.

Parkering: Der er parkering på den store plads på Mandal Alle – Fynsvej, 5500 Middelfart. Der er også parkering ved Lillebæltshallerne – Færøvej 74-76, 5500 Middelfart.
Der vil også være parkering ved Marinaen – Østre Hougvej 92, 5500 Middelfart.

Busparkering: Læs nærmere under FAQ.
Shuttlebus: I tidsrummet fra kl. 10.30 til 13.00 vil der køre shuttle-busser fra angivet p-plads til startområdet. Der vil være shuttle-busser retur fra kl. 16.30 til 18.30 fra målområdet til p-pladsen. Du skal her stå på bussen det samme sted, som du blev sat af, da du ankom.

Messe:

Sportsmesse torsdag den 4. maj kl. 12:00 i Hal 1 i Fredericia Idrætscenter og lørdag den 6. maj i Messeteltet i løbsområdet i Teglgårdsparken.


Børneløb:

Se under SPORTMASTER Junior Race. Tryk her for at komme til SPORTMASTER Junior Race Lillebælt Halvmarathon.