Nyheder

her finder du sidste nyt fra Lillebælt Halvmarathon

Løbsarrangørseminar ved Lillebælt Halvmarathon 2016

Dansk Atletik Forbund og DGI i løb inviterer i samarbejde med Lillebælt Halvmarathon til netværksmiddag for alle løbsarrangører i Danmark.

Vi håber at I denne dag vil blive inspireret, få en masse nye kontakter og ikke mindst en masse nye ideer med hjem.
Vi har inviteret markeds-, motions-, og licensansvarlig for Norges Friidrettsforbund, som kommer forbi og fortæller om Norges tiltag på det norske løbsmarked.
Derudover vil Lillebælt Halvmarathon´s arrangører vise rundt bag kulisserne for løbet, som dagen efter vil blive afholdt for 9. gang.

Vi håber at se rigtig mange til dette arrangement, som vil blive afholdt fredag d. 6. maj kl. 17:00 – 21:00 i Teglgårdsparken, Middelfart.

1version Invitation

 

 

Træningshjælp til Lillebælt Halvmarathon

Ønsker du hjælp til din træning, for at nå dit mål ved Lillebælt Halvmarathon?

De 2 løbeklubber, Vejle IF og Fjordager IF fra Odense, tilbyder i samarbejde med DGI og DAF en målrettet, seriøs og varieret fortræning frem imod Lillebælt Halvmarathon. Til fortræningen vil du være sammen med andre løbeentusiaster, der deler samme mål som dig.
Træningen vil foregå sammen med uddannede trænere og vil være tilrettelagt, så den passer til dit niveau. Det vil være en sjov træning, hvor også det sociale er i fokus, så I er flere, der kan støtte hinanden mod jeres mål.

Læs mere om de 2 fortræninger her:
Vejle IF
Fjordager IF 

 

Dansk OL-løber vinder Lillebælt Halvmarathon 2016

Den danske løber Jessica Draskau Petersson valgte at bruge Lillebælt Halvmarathon som en test i træningen frem mod OL i Rio, hvor hun skal løbe maraton.

Og noget tyder på, at Jessica,  der er opvokset i Danmark men til dagligt bor i Colorado, USA, allerede nu har fundet OL-formen. Som en klar vinder løb hun over målstregen i tiden 1:14:43, i et stort elitefelt med landsholdsløbere fra både Danmark, Norge, Sverige og Skotland.

Tiden er ekstra imponerende, da det var 24 grader varmt, let blæsende og dermed ikke ideelt vejr til hurtige tider.

“Jeg kommer lige fra sne og frost i Colorado, så det var den perfekte Rio-træning med det varme vejr,” siger hun og fortsætter:

“Jeg er meget tilfreds med mit resultat. Indtil tre dage før løbet havde jeg ondt i foden, så det var fantastisk at vinde på hjemmebane. Og den store opbakning fra publikum var rigtig fed. Det oplever jeg ikke så ofte, når jeg løber konkurrence i Colorado.”

Mere end fire minutter efter Jessica kom skotske Hayley Haining i mål i tiden som nummer 2 i tiden 1:18:51, og som nummer 3 kom ligeledes en skotte, Leslie Pirie, i tiden 1:21:53.

Svensker vinder hos herrerne

En time, syv minutter og 50 sekunder efter startskuddet lød var første herre, svenske David Nielsson, i mål. Det var første gang han løb Lillebælt Halvmarathon, og han var tilfreds med løbet.

“Det var varmt i dag. Det var min plan at løbe kontrolleret frem til 15-16 kilometer og så sætte tempo på. Det lykkedes perfekt, og jeg er meget tilfreds med mit løb,” siger den svenske landsholdsløber.

Som nummer to kom danske Jesper Faurschou i tiden 1:08:34, og som nummer 3 kom skotske Andrew Douglas i tiden 1:09:01.

Jesper Faurschou, der var træt efter at have løbet 2 timer og 18 minutter i Hamborg for tre uger siden, var meget tilfreds med sit resultat.

“Jeg vidste at varmen ville ramme som en hammer, så jeg løb mit eget løb, lagde roligt og hentede langsomt førergruppen. Jeg er utroligt tilfreds med resultatet taget i betragtning, jeg lige har løbet et maraton,” siger Jesper Faurschou.

Du kan se resultaterne fra Lillebælt Halvmarathon her.

“Kom i form til Halvmaraton på 100 dage”

Sådan træner du fedtforbrændingen med intervaller

Lillebælt Halvmarathon bringer her et eksklusivt uddrag fra den nye løbebog “Kom i form til Halvmaraton på 100 dage”. Dette afsnit handler om, hvordan du styrker din fedtforbrænding med udholdenhedsintervaller.  

Den mest fundamentale egenskab som halvmaraton-løber er din udholdenhed. Hvis din udholdenhed er god, har du en langdistancemotor, der kan holde dig løbende over alle 21 kilometer. Du kan både booste din udholdenhed på rolige ture og på intervaller. Til løbere, der godt kan lide at få pulsen højere op, vil jeg i dette afsnit fortælle om intervaller. Eller rettere udholdenhedsintervaller.

Som du kommer til at læse i dette kapitel, er intervaltræning mange ting. Hvis du vil løbe halvmaraton og gerne vil have optimal effekt af intervallerne, er det vigtigt, du udfører dem rigtigt. Det får du i dette afsnit en grundig guide til.

Tre fordele ved udholdenhedsintervaller

Udholdenhedsintervallerne stimulerer som navnet antyder din udholdenhed – den vigtigste egenskab som langdistanceløber. Derudover er intervallerne sundere for dine ben end spurt- og konditionsintervaller. Udholdenhedsintervallerne er forbundet med en væsentlig lavere skadesrisiko, fordi man på grund af intervallernes opbygning aldrig kommer til at presse kroppen helt op i det røde felt.

Du bliver også hurtigere frisk efter udholdenhedsintervallerne. Du presser ikke kroppen maksimalt og vil derfor ikke ophobe høje koncentrationer af mælkesyre i musklerne. Mælkesyren dannes, når musklerne ikke får nok ilt og er med til at forlænge restitutionstiden. Det betyder, at der går længere tid, før din krop igen har overskud til at løbe.

En anden fordel er, at det er mere motiverende at lave udholdenhedsintervaller end de hårde konditionsintervaller. Når du træner udholdenhed på intervalform, skal du ikke presse kroppen derud, hvor det gør ondt. Det gør udholdenhedsintervallerne mere overkommelige rent mentalt.

Kort pause – lange intervaller

Opskriften på udholdenhedsintervaller er enkel: lange intervaller på 4-20 minutter med kort pause på 1-4 minutter. Du kan også godt løbe kortere intervaller på 1-3 minutter, men så skal din pause være tilsvarende kortere (30 sekunder til et minut).

Tommelfingerreglen ved udholdenhedsintervaller er, at forholdet mellem pause og interval er 1:3. Det vil altså sige, at hver gang du løber tre minutter, så skal du holde et minuts pause, hvor du jogger eller går.

Sådan træner du udholdenhedsintervaller

* Varm op i 10-15 minutter. Den bedste opvarmning til løb er roligt jog. Det gælder både til træning og konkurrence.

* Forholdet mellem løb og pause skal være 3:1. Løber du 4 gange 6 minutter skal pausen mellem hvert interval være to minutter.

* Det er bedst at gå eller jogge i pausen. Det sikrer dels, du ikke bliver kold, og forhindrer du bliver overfrisk, så du løber for hurtigt på næste interval og dermed risikerer at opbygge mælkesyre i dine muskler.

* Fire bud på udholdenhedsintervaller for halvmaratonløbere er: 2×9 minutter med tre minutters pause. 3×6 minutter med to minutters pause. 6×3 minutter med et minuts pause eller 15×1 minutter med 30 sekunders pause. Du kan selv finde på flere kombinationsmuligheder.

* Hastigheden på hvert interval skal være ensartet. Med andre ord skal du forsøge at holde det samme tempo fra start til slut på alle intervallerne. Det er en øvelse at styre tempoet, men med tiden bliver du bedre.

* Tempoet skal være mellem 80 til 85 procent af din maks puls. Har du ikke pulsur, så er en tommelfingerregel, at tempoet svarer til det, du kan holde i en time, når du giver den maks gas. En anden tommelfingerregel er, at det svarer til det tempo, hvor du lige nøjagtigt kan løbe og føre en meget anstrengt samtale.

* Når du har løbet intervaller, så jog 10-15 minutter bagefter i meget roligt tempo. Når du jogger, øger du blodgennemstrømningen og dermed iltningen til dine muskler. Samtidig får du transporteret affaldsstoffer fra muskelarbejdet væk. Det betyder, at du hurtigere er frisk til næste løbetur.

Fakta om forfatteren

Bogen ”Kom i form til halvmaraton på 100 dage” er skrevet af Anders Ejbye-Ernst, journalist på Aktiv Træning og iForm. Anders har løbet på eliteniveu det meste af sit liv. Allerede som 14-årig vandt han sit første danske mesterskab på 10 km landevej. Siden har han flere gange stået øverst på skamlen og bl.a. også været udtaget til det danske atletiklandshold.

Selvom hans fokus i dag er på journalistikken, holder han stadig træningen ved lige og løber to gange dagligt. Hans næste mål er at løbe et maraton på under 2 timer og 30 minutter.

Bedste tider:

3000 m: 8.32.47 (2004)
5000 m: 14.53.77 (2007)
10 km: 30.46 (2003)
Halvmaraton: 1.10.22 (2004)
Maraton: 2.30.51 (2013)

Du kan følge Anders’ her:
Facebook
Instagram 

Nyt start- og målområde til Lillebælt Halvmarathon 2015

Nyt start- og målområde til Lillebælt Halvmarathon 2015

Vi har nu gennem 7 år bygget Lillebælt Halvmarathon op til at være Danmarks Løb Nr. 1 og været glade for den feststemning, vi har haft på havnen i Middelfart.

I forbindelse med det nye rådhusbyggeri har det været nødvendigt, at flytte start og mål for årets Halvmarathon!

Vi vil gerne fylde meget – på alle måder – og give god service til deltageren og tilskueren – derfor har vi besluttet at flytte løbsområdet til det flotte område i Teglgårdsparken midt i Middelfart. De mange forskellige ejere har velvilligt stillet området til rådighed. Vi syntes området har de rammer og giver de muligheder, der skal til for et super set up.

For ikke lokalkendte: Teglgårdsparken er det store gamle hospitalsområde midt for på Brovejen. Der er store plæner, flotte gamle bygninger og et areal, der passer til et stort løb.

Det bliver dette års start- og målområde –fornyelse ja, og meget spændende. 

Selve ruten har vi ikke pillet ret meget ved. Fra Teglgårdsparken løber vi direkte ned til torvet og ind på ruten. Derfra og rundt er ruten den samme indtil, vi når ”Ishuset” på Brovejen. Derfra går ruten lige ned ad Brovejen, forbi vandtårnet og ind til mål i Teglgårdsparken.  Vi har det rigtig godt med at bibeholde så meget af ruten som muligt, her har vi erfaringen og ved, hvad der fungerer.

Vi synes, Teglgårdsparken har den rette atmosfære, og vi glæder os til at byde jer velkommen i de nye rammer.